top of page

Rokycansko není žádná nuda!! 12 výletů Českého bedekru pro pěší, cyklisty i motoristy vás přesvědčí!



Víte ale že její americký sponzor Charles Richard Crane ke konci života velmi obdivoval postoje Adolfa Hitlera a brojil proti vzniku židovského státu? Navštivte s Českým bedekrem hrad Zbiroh!


Historicky největší český zlatý poklad se našel u vesničky Podmokly na Rokycansku!

Jenže 18. století nepřálo šťastným nálezcům, a tak slavila úspěch šlechtická hamižnost. Co zbylo z Podmokelského pokladu? Vydejte se s Českým bedekrem na místo a třeba nějakou zlatou minci najdete i vy.


Neklesá zájem o industriální památky. Slyšeli jste už o Ejpovických vodních tunelech?

Před pár lety, když ještě nebyla Ejpovická přehrada a na jejím místě byl železnorudný důl, se těmito tunely hnal tok spoutané řeky Klabavy. Dnes si můžete dva 1500 metrů dlouhé industriální tunely projít suchou nohou. Potřebujete k tomu jen trochu odvahy a baterku. Více v Českém bedekru.


Víte, kde trávil léto Vlasta Burian když mu nebylo nejlíp?

Na zámku Březina u Rokycan. Dnes by toto místo asi nepoznal, jak ho socialistická přeměna v hospodářskou budovu změnila, ale když s Českým bedekrem navštívíte tuto lokalitu, tak vám garantujeme, že se krásně vykoupete v koupališti pod zříceninou hradu Salon.


Slyšeli jste někdy o Rokycanských kuličkách?

Nemyslíme ty sladkosti, které vyrábějí místní cukráři, ale naprosto unikátní kameny, které po rozbití obsahují uvnitř zkamenělého trilobita. Dají se najít pouze na jednom jediném poli na světě a Český bedekr vám prozradí, které pole to přesně je.


Český bedekr

to je nový turistický portál, který nabízí stovky zajímavých lokalit. Český bedekr má přímo pro vás připravené kompletní výlety, nic nemusíte hledat. A je jedno, zda jedete autem, na kole či jdete pěšky! Zatím stovky popsaných zajímavých míst v Plzeňském kraji. Ještě letos bude přidaný celý Olomoucký kraj a polovina kraje Ústeckého.


Český Bedekr váš miláček na cestách

15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

SLANÝ

VELVARY

bottom of page