top of page

Koronavirus nám dovolenou nezkazí! Tropy? Jen kousek za Plzní a naprosto v neopakovatelném podání!


Na zámku v Nebílovech můžete vidět ve střední Evropě naprosto výjimečné fresky se subtropickou a tropickou vegetací. Málokdo ví o tom, že ještě před pár lety v tomto sále zemědělci skladovali uhlí a brambory. Jak se podařilo zachránit tyto naprosto unikátní fresky? Co je na nich tak fascinujícího? Čtěte Český bedekr


Ryba, prase a čert - co mají společného?

No přece město Přeštice v okrese Plzeň - jih! Hudební skladatel Jan Jakub Ryba zde začal svůj tragický a smutný život. Odrůda vepříků vyšlechtěných právě v Přešticích je ozdobou talíře každého gurmána a mají je tu tak rádi, že jim místní udělali i velký dřevěný pomník. A co čert? Ten právě nad Přešticemi na Lužanské hoře našel svoji Káču. Alespoň tak to slyšel Antonín Dvořák a nechal se inspirovat k napsání opery. I tady hlavně na vaše děti čeká čert s Káčou v nadživotní velikosti. Přesnou trasu výletu najdete na portále Český bedekr.


Nasazoval kůži pro vlast a přitom proti němu u carského dvora spřádali pikle.

Mluvíme o vojevůdci, který nebyl nikdy poražen. Nejedná se o nikoho jiného než o Alexandra Vasilijeviče Suvorova. A víte, kde spal 15. prosince 1799? My v Českém bedekru to víme naprosto přesně. Ve Stodu v okrese Plzeň-jih. Co tu dělal, když jeho vojska byla stovky kilometru od něj? Na to odpoví nový turistický portál Český bedekr.


Máme pro vás na míru ušitých 14 výletů pro volné chvíle v okrese Plzeň - jih. A je jedno jak se za poznáváním vydáte. Více se dočtete na portále Český bedekr.


Český bedekr

to je nový turistický portál, který nabízí stovky zajímavých lokalit. Český bedekr má přímo pro vás připravené kompletní výlety, nic nemusíte hledat. A je jedno, zda jedete autem, na kole či jdete pěšky! Zatím stovky popsaných zajímavých míst v Plzeňském kraji. Ještě letos bude přidaný celý Olomoucký kraj a polovina kraje Ústeckého.


Český bedekr váš miláček na cestách

16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

SLANÝ

VELVARY

bottom of page